Miałam już napisany tekst. Gotowy, tylko dodać przepis i publikować. O tym, jak znalazłam banany idealnie nadające się do chlebka. Dojrzałe, słodkie, z czarnymi…
-
-
Lubię obdarowywać ludzi. Czy to ma być jakiś prezent, polne kwiaty, uśmiech. Liczy się gest, prawda? Nie dostaniesz ode mnie apartamentu na Manhattanie, najdroższej…
-
Lubię mówić, kiedy ktoś słucha. Kiedy widzę czyjeś zainteresowanie. Lubię rozmawiać. Lubię czuć połączenie między dwojgiem ludzi, które się wytwarza podczas tych kilku chwil….
-
Miałam niemałe wątpliwości, czy publikować ten przepis. Zresztą podzieliłam się nimi na Instagramie. I Wasza reakcja sprawiła, że w końcu zrezygnowałam ze swojego perfekcjonizmu…
-
Jak znosicie mrozy? Do pewnego momentu myślałam, że ja radzę sobie z tym tematem całkiem nieźle. Ostatnio jednak pewna kobieta bardzo szybko dała mi…
-
Muffiny wszelkiej maści to idealne rozwiązanie dla kogoś, kto spodziewa się gości, a nie ma czasu piec wymyślnych ciast, czy innych słodkości. Suche składniki…
-
Zapach ciasta dyniowego to jeden z najpiękniejszych zapachów w mojej kuchni. Cynamon walczy z imbirem o pierwszeństwo. Parzę się, żeby przełożyć ciasto na kratkę….
-
Dostałam od przyjaciela dynię ważącą około 10 kilogramów. Ostatnio przerobiłam ją prawie całą na puree. Zamroziłam te pomarańczowe paczuszki, żeby cieszyć się radosnym smakiem,…
-
Już dawno nie ciągnęło mnie do słodkiego tak bardzo. Raz na jakiś czas miałam ochotę na słodszą przekąskę,wtedy kombinowałam z owocami albo po prostu…
-
2 lata.
2 lata wzlotów i upadków. Ocierania łez szczęścia, a częściej łez bezsilności. 2 lata naciskania na spust migawki, zgrywania zdjęć, wybierania, kompletowania, przerabiania,…