Zapach ciasta dyniowego to jeden z najpiękniejszych zapachów w mojej kuchni. Cynamon walczy z imbirem o pierwszeństwo. Parzę się, żeby przełożyć ciasto na kratkę….
-
-
Ta zupa zawładnęła moim weekendem. Przygotowując ją pierwszy raz nauczyłam się jednej, acz ważnej rzeczy, a mianowicie zawsze jest jej zbyt mało! Znika w…
-
Dostałam od przyjaciela dynię ważącą około 10 kilogramów. Ostatnio przerobiłam ją prawie całą na puree. Zamroziłam te pomarańczowe paczuszki, żeby cieszyć się radosnym smakiem,…
-
Już dawno nie ciągnęło mnie do słodkiego tak bardzo. Raz na jakiś czas miałam ochotę na słodszą przekąskę,wtedy kombinowałam z owocami albo po prostu…
-
Powoli chyba w oczach moich bliskich staję się ekspertem od wszelkiej maści placuszków. Jak się tak nad tym zastanowiłam, to faktycznie coś w tym…
-
Lubię czarować w kuchni. Kiedy typowe i nudne dania zamieniają się w ciekawe kompozycje, czuję satysfakcję. Można jeść codziennie to samo – oczywiście, to…
-
2 lata.
2 lata wzlotów i upadków. Ocierania łez szczęścia, a częściej łez bezsilności. 2 lata naciskania na spust migawki, zgrywania zdjęć, wybierania, kompletowania, przerabiania,… -
Ile to już razy zrezygnowałam z czegoś, co na pierwszy rzut oka wydawało się po prostu bez przyszłości. Milion chyba. Są momenty, w których…
-
Kocham spędzać czas w kuchni. Zamykam się zazwyczaj z dobrą, odprężającą muzyką, włączam światełka choinkowe, które przyozdabiają regały kuchenne, a których nie ściągam już…
-
Taki rodzaj obiadów wprost uwielbiam. Wystarczy mieć dobre aromatyczne przyprawy, trochę warzyw i coś do uzupełnienia, np. passatę, pomidory w puszce, wodę, bulion -…