• ozdobna butelka

    Świąteczne DIY – ozdobna butelka

    Lis 21, 2014

    Święta zbliżają się wielkimi krokami. Jedni przygotowują się do nich umiarkowanie, czyli wybierają opcję kupna gotowych ozdób. I to jest w porządku, jeżeli jest…

  • Jak kreatywnie spędzić jesień?

    Lis 19, 2014

    Jesień to specyficzna pora roku. Potrafi być przepiękna (tak jak tegoroczna), mimo tego jest bardzo niedoceniana. Na jej nieszczęście występuje po lecie, które prawie…

  • bruschetta z pomidorami

    Bruschetta z pomidorami

    Lis 17, 2014

    Kiedy zawita na moim stole przy okazji spotkania, zawsze mówię odrobinę głośniej do przyjaciół A tutaj jest bruschetta! Na co oni bardzo naturalnie odkrzykują Grzanki…

  • ciasto dyniowe

    Ciasto dyniowe z polewą cytrynową

    Lis 13, 2014

    Ciasto dyniowe przygotowałam pierwszy raz jakieś 2 lata temu i to była miłość od pierwszego kęsa. Odpowiednio dobrane składniki i przyprawy stworzyły nieziemską kompozycję,…

  • puree z dyni

    Puree z dyni – jak zrobić?

    Lis 8, 2014

    Dynia króluje w naszych domach. Nadszedł jej czas, a ona wykorzystuje swoje 5 minut w iście królewski sposób. Wiele pysznych potraw wychodzi spod jej…

  • jesień zachód sońca

    PAŹDZIERNIK MOIMI OCZAMI.

    Lis 6, 2014

    Jesień w tym roku niesamowicie Nas rozpieszcza i w pewnych momentach wręcz przechodzi samą siebie. Październik przyczynił się do tej pięknej aury, więc zasługuje…

  • muffiny z dżemem porzeczkowym

    Muffiny z dżemem porzeczkowym

    Lis 3, 2014

    Lubię muffiny za to, że są super szybkie, super łatwe i super smaczne. Trudno je zepsuć, przygotowanie ciasta trwa kilka minut, a efekty najczęściej…

  • Alicante, Hiszpania

    Alicante wakacyjnie! Cz.1

    Paź 30, 2014

    Zamówione bilety lotnicze ponad pół roku temu. Zarezerwowany hotel 2 miesiące temu. Godziny spędzone na ogarnianiu miejsca, w którym będziemy wypoczywać. Spisywanie atrakcji, miejsc…

  • makaron z pomidorami

    Makaron z pomidorami, bazylią i czosnkiem

    Paź 25, 2014

    Zauważyłam pewną zależność. Jeżeli przygotowuję wpis do kategorii food, każdy z nich zaczynam od wyznania miłości potrawie, którą opisuję. No cóż, nie bez powodu…

  • Pieczone ziemniaki z szałwią i płatkami chili

    Paź 22, 2014

    Wprost uwielbiam moment, kiedy wkładam je do piekarnika, żeby za kilka minut poczuć intensywny zapach szałwii, który po cichutku spowija każdy kąt w naszym…